web 2.0

23 Mayıs 2010 Pazar

Şırnak'a Kütüphane Kuruyoruz

Değerli Arkadaşlar,

B’IOTA Vakfı olarak, eğitime olan desteklerimizi daha da yaygınlaştırmak için neler yapabileceğimizi araştırdık. Doğuya gittiğimizde, orada fedakarca çalışan öğretmenlerle tanıştık, dertlerini dinledik. Şırnak ili, İdil İlçesi’nden Bener Cordan İlköğretim Okulu’ndan aldığımız mektup ta bizi çok duygulandırdı. Öğrenci kardeşimiz okulunda kütüphane olmadığını, eğitimleri için gereken kitaplara ulaşamadığını belirtiyordu. Vakfımız Yönetim Kurulu’nun talimatıyla bu okulumuza KÜTÜPHANE kurmaya karar verdik.

Kitapların konacağı dolaplar, öğrencilerin çalışma masaları ve oldukça fazla sayıda okuma kitaplarına ihtiyaç var. İdil ilçesi Milli Eğitim Müdürlüğü’nden aldığımız bilgiyle ilköğretime uygun olabilecek kitapların listesini oluşturmaya çalıştık. İsteyen hayırseverler kendi
kütüphanelerindeki kitaplardan, isteyenler de satın alarak bu kütüphanenin oluşmasına katkıda bulunabilirler. Ayrıca kütüphanelerinde olan, okunmuş kitapları da vermek isteyenlerden de bu kitaplarını alarak; Bener Cordan İlköğretim Okulu’na ulaştırabiliriz.

Bu çalışma siz değerli iş ortaklarımız, siz değerli çalışanlarımız ve sizler kadar değerli eş ve dostlarınızın katkılarıyla amacına ulaşacaktır. Her türlü yardımlarınızı bekler, yardım etmenin manevi lezzetini hep beraber yaşamamızı dileriz.

B’IOTA Vakfı